kaldata.comКурсът на основната криптовалута в края на миналата седмица достигна своя максимум

...
kaldata.comКурсът на основната криптовалута в края на миналата седмица достигна своя максимум
Коментари Харесай

Цената на биткойна прехвърли $8800 – максимум за изминалите 12 месеца

kaldata.com

Курсът на основната криптовалута в края на предходната седмица доближи своя най-много за последните дванадесет месеца, откакто за няколко часа нейната цена се повиши с $800 за един BTC и трансферира $8800.

Днес курсът на биткойна продължи растежа си и към този момент е компактно до $9000 . На някои тържища първата криптовалута доближи $8900, като максимумът бе закрепен на $8937. На почти същото равнище криптовалутата бе на 11 май 2018 година.



През последните 24 часа курсът на биткойна набъбна с още 9%, само че в този момент бе направена промяна, като даже след нея цената на главната криптовалута е на равнище $8788. BTC капитализацията възлиза на $154,251 милиарда. През миналото денонощие размерът на BTC търговете доближи $29,534 милиарда.

Нараснаха цените и на другите криптовалути. Ethereum и XRP нарастнаха с по към 7% до $267,12 и $0,409. Лидери в растежа са LTC и Tron, курсът на които набъбна с съвсем 11% и техните цени към този момент са на равнище $112,64 и $0,031.

Финансовите специалисти смятат, че повода за непрестанния растеж на биткойна е най-вече разгорялата се комерсиална война сред Съединени американски щати и Китай, при която хората трансферират част от капиталите си в биткойни. Друга причина е, че редица нови компании започнаха да употребяват биткойни за разплащане. Влияние оказва и идното излизане на криптовалутата на Фейсбук с име GlobalCoin. Очаква се Зукърбърг да я вкара през първата половина на идната година.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР